Orijentalni chutney od krušaka

Ukusne kruške u kombinaciji s datuljama, smokvama i orijentalnim začinima

oko 5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Orijentalni chutney od krušaka

Sastojci:

600 g krušaka (vagane pripremljene)
50 g sušenih datulja
50 g suhih smokava
80 g crvenog luka
100 ml bijelog balzamičnog octa
125 ml bistrog soka od jabuke
2 zvjezdasta anisa
2 klinčića
0.5 prutića cimeta
0,5 omota Dr. Oetker Džemfix Super 3:1
175 g šećera
soli
svježe mljeveni papar

preparation

Priprema

1

Priprema

Kruške ogulite, narežite na kockice i izvažite 600 g. Suho voće sitno narežite. Ogulite luk i narežite ga na sitne kockice. Izmjerite ocat i sok od jabuke.

2

Postupak

Sve sastojke i začine u loncu dobro izmiješajte. Džemfix Super najprije promiješajte sa 2 žlice šećera, potom dodajte u lonac i dobro promiješajte. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. Posolite i popaprite te odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Za-tvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje