Flag

Pita od jagoda i mlaćenice

12 - 14 komada
90
Pita s finim nadjevom od badema, ukusnom kremom od mlaćenice i tučenog vrhnja te s posebno puno svježih jagoda
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za pite (promjera 30 cm)
malomasnoće
Prhko tijesto
200 gpšeničnog brašna
150 gmekog maslaca
80 gšećera
Nadjev od badema
50 gmekog maslaca
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
Krema od mlaćenice i tučenog vrhnja
4 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
250 mlmlaćenice (hladne)
70 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
oko 2 žlicelimunovog soka
200 gtučenog slatkog vrhnja
Nadjev
1 kgjagoda
oko 2 žlicevoćnog namaza od jagoda
Za ukrašavanje
malomente
Dr. Oetker Ukrasni cvjetići
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Ukrasni cvjetići
1

Prhko tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Omotajte tijesto folijom i stavite oko sat vremena u hladnjak.

2

Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu

: oko 200 °C

: oko 180 °C

3

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini u okruglu ploču (promjera oko 35 cm). Obložite kalup tijestom tako da malo tijesta prelazi rub kalupa. Probodite vilicom više puta. Stavite kalup na rešetku u pećnici i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

4

Nadjev od badema

Maslac u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Dodajte jaje i miješajte ga oko pola minute na najvišoj brzini. Kratko umiješajte bademe.

5

Smanjite temperaturu pećnice i promijenite nivo. Nadjev stavite na podlogu, poravnajte i ispecite do kraja.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Ostavite pitu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

6

Krema od mlaćenice

Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Pomiješajte mlaćenicu sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Želatinu otopite prema uputama na omotu i pomiješajte je najprije s 2 žlice mlaćenice, a potom s preostalom mlaćenicom. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Kada se smjesa s mlaćenicom počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje i kremu namažite na podlogu. Kolač stavite u hladnjak najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

7

Nadjev

Jagode operite i očistite. Narežite svaku na četiri ili šest komada i složite ih poput cvijeta na kremu od mlaćenice. Namaz od jagoda kratko zakuhajte. Jagode premažite ili poprskajte voćnim namazom.

8

Ukrašavanje

Pitu ukrasite listićima i cvjetićima mente.