Flag

Pjenasta torta s voćem

12 komada
85
Lagana kremasta torta s kupinama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
100 gglatkog brašna
15 gDr. Oetker Original Gustina
10 gkakao praha (nezaslađenog)
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
120 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
125 gmekog maslaca
3jaja (veličine M)
Za prskanje
oko 50 gtamne čokolade (tekuće)
Za kremu od jogurta i malina
9 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
400 gkupina
300 gjogurta
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
400 mltučenog slatkog vrhnja
Za nadjev
oko 400 gmalina
Za premaz
4 žlicepasirane marmelade od maline
2 žlicevode
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Tijesto sve u 1

Za tijesto pomiješajte brašno s gustinom, kakaom i praškom za pecivo i prosijajte u zdjelu. Postepeno dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) umijesite u glatku smjesu.

2

Smjesu istresite u okrugli kalup za kolače (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i izravnajte.

3

Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

: 180 °C

: 160 °C

4

Za prskanje

Oko ohlađene torte stavite obruč okruglog kalupa i tortu poprskajte tamnom čokoladom.

5

Punjenje

Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Od kupina izradite pire i protisnite ga kroz sito. Pire od kupina pomiješajte s jogurtom, šećerom, vanilin šećerom i koricom limuna. Želatinu zagrijte. Pomiješajte s oko 3 žlice smjese od jogurta i kupina i umiješajte u ostalu smjesu. Kada se počne želirati, umiješajte tučeno vrhnje.

6

Nadjev

Kremom premažite tortu i ostavite oko 30 minuta da odstoji na hladnom. Na kremu stavite maline.

7

Za premazivanje

Marmeladu od malina kratko zakuhajte s vodom te smjesom premažite maline.

8

Tortu stavite na hladno.