Rastopljeni snjegovići

Dražesni keksi u obliku rastopljenih snjegovića s bombonima marshmallows.

oko 30 komada

uspijeva lako 50 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Rastopljeni snjegovići

Prhko tijesto:

220 g mekog maslaca
150 g smeđeg šećera
1 jaje (veličine M)
100 g javorovog sirupa
250 g glatkog brašna
1 navršak noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žličica đumbira
1 žličica cimet
vrh noža mljevenog klinčića
1 prstohvat soli

Glazura od bjelanjka:

1 bjelanjak (veličine M)
350 g šećera u prahu (prosijanog)
1 žlica soka od limuna
malo Dr. Oetker Crvena boja za kolače
malo Dr. Oetker Žuta boja za kolače

Ukrašavanje rastopljenih snjegovića:

30 kolačića marshmallows
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Dr. Oetker Dekor mix perle soft

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac i smeđi šećer te umiješajte jaje. Dodajte javorov sirup. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i začinima, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 3 sata na hladno.


2

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno 4 mm. Kalupom za kekse (ø 6 cm) izrezujte krugove i stavite ih dovoljno razmaknute na limove za pečenje obložene papirom za pečenje.
 
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Ponovite postupak pečenja s ostalim keksima.


3

Glazura od bjelanjaka

Istucite bjelanjak, postupno dodajte šećer u prahu i mikserom (metlicama) izradite kremastu smjesu. Dodajte sok od limuna i miješajte tako da dobijete gustu smjesu. Jednu žlicu glazure obojite jestivom bojom u narančastu boju, i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
 


4

Kremom izradite nos na sredini svakog bombona. Oči i usta izradite tamnim šećernim pismom. 


5

Ukrašavanje

Nožem premažite kekse preostalom glazurom od bjelanjka. Stavite bombone u još mekanu glazuru i lagano ih utisnite. Stavite perle mix kao gumbiće.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje