Flag

Šarene krafne

oko 12 komada
40
Američki klasik, jednostavan za pripremu kod kuće koji možete ukrasiti po želji!
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dizano tijesto
370 gbrašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
40 gšećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
150 mlmlijeka (mlakog)
60 grastopljenog maslaca
Za prženje
ulje (npr. suncokretovog ulja)
Za ukrašavanje
100 gtamne čokolade
200 gbijele čokolade
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
maloDr. Oetker Šarene mrvice
maloDr. Oetker Dekor roza-lila srca
nekolikosušenih jagoda
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Dizano tijesto

Prosijte brašno u posudu i dobro promiješajte s instant kvascem. Dodajte postupno ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.


Tijesto nakon što se digne istucite na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite tako da ga s lijeve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na debljinu od približno 1 cm.


Kalupom izrežite krugove (Ø 9 cm). Potom manjim kalupom izrežite sredinu krugova tako da dobijete prstenove širine oko 4 cm. Prstenove stavite na pobrašnjenu kuhinjsku krpu i ostavite prekriveno na toplom mjestu, sve dok se vidno ne udvostruče.

2

Prženje

U tavi s visokim rubom zagrijte ulje na temperaturu od približno 180 stupnjeva. Prstenove stavite oprezno u ulje i ispržite s obje strane. Izvadite krafne žlicom za cijeđenje i stavite ih na kuhinjski papir da se dobro ocijede.

3

Ukrašavanje

Bijelu i tamnu čokoladu grubo isjeckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pri niskoj temperaturi. Otopljenu bijelu čokoladu podijelite na dva jednaka dijela. Jednu polovicu obojite crvenom bojom za kolače do željene ružičaste nijanse. Na ohlađene krafne nanesite glazure te ih pospite šarenim mrvicama, rozim srcima ili sušenim jagodama.