Sočni čokoladni makroni

Sočni čokoladni makroni pripremaju se brzo i jednostavno.

oko 20 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočni čokoladni makroni

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
oko 20 oblatni (za pečenje, okrugle od Ø 5 cm)

Smjesa za makrone:

75 g čokoladnih kapljica
150 g Dr. Oetker Badema mljevenih
150 g šećera u prahu
2 žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače (oko 15 g)
2 bjelanjaka (veličine M)

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Raspodijelite po tome oblatne. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C


2

Smjesa

Od čokoladnih kapi odvojite 1 žlicu i stavite sa strane. Bademe, šećer u prahu, kakao i preostale čokoladne kapi pomiješajte u posudi. Dodajte bjelanjak i sve zajedno mikserom (metlicama) izmiješajte na najvećoj brzini. Smjesu u dvije porcije stavite u vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za zamrzavanje, održite vrh i istisnite smjesu na oblatne u obliku kupole. Čokoladne kapi raspodijelite po makronima i pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 13 Minute

Čokoladne makrone s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

Umjesto badema možete upotrijebiti i mljevene lješnjake. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje