Flag

Solero torta

12 kriški
60
Ukusna krema od svježeg sira u kombinaciji sa sočnom marakujom i breskvama – vrlo jednostavno.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Potrebno
kalup za torte (26 cm)
Potrebno
papir za pečenje
Nadjev od breskve i marakuje
250 gpolovica breskvi
oko 300 mlnektara marakuje
oko 2 žlicesoka od limuna
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom vanilije
2 žlicešećera
Biskvit
100 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gmekog maslaca (ili margarina)
3jaja (M veličine)
Krema od svježeg sira
400 gtučenog vrhnja za šlag
3 omotaDr. Oetker Instant Želatina Fix
250 gsvježeg sira (20% m.m.)
40 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 žlicesoka od limuna
250 mlnektara marakuje
Za ukrašavanje
1marakuja
200 gtučenog vrhnja za šlag
1 žlicašećera
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Preljev od marakuje
1 omotDr. Oetker Preljev za torte svijetli
1 žlicašećera
250 mlnektara marakuje
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
1

Priprema

Breskve ocijedite na cjedilu. Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu. 

: 180 °C

: 160 °C

2

Nadjev od brekvi i marakuje

Polovicu breskve ostavite sa strane za dekoraciju. Od preostalog voća izradite pire i zajedno s nektarom od marakuje odvojite ukupno 450 ml. Dodajte sok od limuna. Puding pripremite prema uputama na omotu, ali samo s ukupno 25 g šećera i odvojenom tekućinom. Ostavite puding da se ohladi.

3

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatku smjesu, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim 2 minute na najvišoj brzini. Stavite tijesto u kalup za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu. 

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga. Istresite podlogu za tortu na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite podlogu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.


Povucite papir za pečenje. Stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
 

4

Krema od svježeg sira

Pomiješajte tučeno vrhnje s 2 omota Želatine fix. Svježi sir pomiješajte s 1 omotom Želatine fix. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, sok od limuna i nektar od marakuje i umiješajte u svježi sir. Na kraju umiješajte tučeno vrhnje. 2/3 kreme namažite po podlozi. Po tome raspodijelite voćni nadjev i vilicom pomiješajte s kremom od svježeg sira. Premažite preostalom kremom od sira.

5

Preljev od marakuje

Pripremite preljev za torte sa šećerom i nektarom od marakuje prema uputama na omotu i poput preljeva izlijte na tortu. Ostavite tortu da stoji u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.

6

Ukrašavanje

Marakuju raspolovite i žličicom izvadite voćno meso. Polovicu breskve narežite na ploške. Tučeno vrhnje sa šećerom i Kremfixom čvrsto istucite i stavite u vrećicu za ukrašavanje s velikim okruglim otvorom. Odvojite i skinite prsten za torte i tučenim vrhnjem ukrasite tortu, a potom breskvama i marakujom.