COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Voćne kocke s jogurtom

Slatki zalogajčići s jagodama i dvije različite kreme uz ljetnu kavu

oko 24 komada

zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Voćne kocke s jogurtom

Za lim (40 x 30 cm):

malo masnoće
okvir za pečenje

Voćna krema:

10 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
250 g jagoda
500 g rabarbare
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
400 g slatkog vrhnja za šlag

Tijesto ''Sve-u-1'':

500 g rabarbare
200 g pšeničnog brašna
3,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g mekog maslaca ili margarina
4 jaja (veličine M)

Krema s jogurtom:

8 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
500 g jogurta
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
400 g slatkog vrhnja za šlag

Nadjev:

750 g jagoda
3 omota Dr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
50 g šećera
750 ml vode

preparation

Priprema

1

Voćna krema

Želatinu namočite prema uputi na omotu. Operite jagode, očistite ih i narežite na prutiće. Rabarbaru operite, očistite i narežite na ploške. U loncu pomiješajte rabarbaru sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom te na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 min, dok ne omekša. Onda umiješajte jagode. Želatinu otopite u vrućoj masi uz miješanje. Masu stavite u hladnjak.

2

Namastite lim i na njega položite okvir za pečenje (40 x 30 cm). Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto sve-u-1

Operite rabarbaru, očistite (nemojte je oguliti) i narežite na oko 3 cm duge komade. U posudi izmiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) od svega najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto stavite u okvir za pečenje i poravnajte. Podijelite komadiće rabarbare po tijestu i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Ostavite podlogu da se ohladi na limu na rešetki.

4

Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag za voćnu kremu i umiješajte u hladnu voćnu masu. Podlogu premažite voćnom kremom.

5

Krema od jogurta

Želatinu namočite prema uputi na omotu. U posudi izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom. Želatinu otopite prema uputi na omotu. Najprije otprilike 3 žlice jogurta umiješajte pomoću metlice s otopljenom želatinom, potom umiješajte preostali jogurt. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim jogurt počne želirati, umiješajte šlag i kremu od jogurta razmažite po voćnoj kremi.

6

Nadjev

Jagode operite, očistite i prepolovite. S razrezanom površinom jagode položite prema dolje na nadjev. Preljev sa šećerom i vodom pripremite prema uputi na omotu, pažljivo izlijte po jagodama i ostavite da se ohladi. Ploške stavite najmanje 3 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.

Prije posluživanja okvir za pečenje odvojite pomoću noža i skinite.