Žele od bazginih cvjetova

Voćni žele sa sokom od jabuka

oko 5 staklenki po 200 ml

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Žele od bazginih cvjetova

Sastojci:

350 ml bistrog soka od jabuke
400 ml temeljca od bazginih cvjetova *
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Priprema

Ulijte sok od jabuke i temeljac u lonac. Izmiješajte šećer i Džemfix Extra, pa dodajte u mješavinu od temeljca i soka od jabuke. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

*Temeljac od bazginih cvjetova (za otprilike 1 l)

20 bazginih cvjetova provucite kroz hladnu vodu (nikako tekuću vodu!) i ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskom ubrusu. Škarama odrežite peteljke. Zakuhajte 750 ml vode s 500 g šećera i ostavite da kipi 2 min. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte 20 g Dr. Oetker Limunske kiseline i 2 vrha noža Dr. Oetker Konzervansa. Bazgine cvjetove stavite u vatrostalnu posudu (zapremnine oko 2 l) koja se može zatvoriti i prelijte šećernom otopinom. Ostavite poklopljenu posudu da odstoji 5 dana na tamnom i hladnom mjestu (najbolje u hladnjaku). Tekuću izlijte u cjediljku u koju ste položili kuhinjski ubrus. Procijeđenu tekućinu koristite dalje kao temeljac.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje