
Maslac i čokoladu otopiti u odgovarajućoj šerpici na laganoj temperaturi.
U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, bijeli i smeđi šećer i aromu vanilije. Miksati oko 4 minuta dok smjesa ne posvijetli. Zatim u smjesu špatulom umiješati otopljeni maslac i čokoladu dok ne dobijete jednoličnu masu.
Sljedeći korak je da u smjesu prosijete brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve lagano izmiješati silikonskom špatulom.
Na pleh dimenzija 40x30cm obložen pek papirom pomoću čajne kašičice (1 keks oko 1.5 kašičica smjese) formirati keksiće sa malo većim razmakom između. Na svaki keksić staviti par zrna krupne morske soli (so će dodatno istaći ukus čokolade).
Peći u prethodno zagrijanon rerni na 180°C oko 12 minuta.
Nakon hlađenja keks odložiti u limenu kutiju.
Prijatno!
Povezani recepti

Keksi

Keksi