Prvo pripremiti preljev od malina. U odgovarajućoj šerpi zagrijavati 200 g malina, 50 ml vode, šećer i vanilin šećer. Usitniti štapnim mikserom, a zatim smaknuti sa špreta i procijediti kroz cjedilo kako bi uklonili sjemenke. Vratiti u šerpu i ponovo zagrijavati dok ne zakuha. Gustin pomiješati sa 2 kašike vode u smjesu bez grudvica, dodati u maline i miješati dok se blago ne zgusne. Smaknuti sa šporeta, prohladiti, a zatim dodati i ostatak od 50 g cijelih malina.
Zagrijati rernu na 220°C. U kalupe za muffins rasporediti papirne korpice koje ste dobili u pakovanju. Dr. Oetker mješavinu za Choco Lava Muffins u odgovarajućoj posudi pomiješati sa 2 komada jaja i 20 ml tople vode (po potrebi dodati još 10ml vode). Sve promiješati žicom za kolače dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U pripremljene korpice za muffins rasporediti smjesu pomoću kašike za sladoled. Muffins peći tačno 9 minuta u prethodno zagrijanoj rerni (bez ventilacije).
Još vruće muffins poslužiti uz sladoled i pripremljen preljev od malina. Ukrasiti listićima mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti