U većoj posudi pomiješajte sve sastojke za biskvit (Dr. Oetker classic brownies, jaja, vodu i ulje) i dobro ih umutite pjenjačom. Dobivenu smjesu izlijte u prethodno pripremljen pleh dimenzija 35 cm x 30 cm. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 160 ℃ oko 20 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi, a zatim izrežite na kocke veličine čašice.
U posudi za kuhanje miksajte jaja, šećer i vanilin šećer mikserom. Smjesu kuhajte na pari uz stalno miješanje. Kada se krema počne zgušnjavati (oko 75 °C), dodajte čokoladu i kakao, pa miješajte dok se potpuno ne otope. Sklonite s vatre, dodajte maslac i sve dobro umutite mikserom dok smjesa ne postane glatka.
U čašice slažite desert u tri sloja: prvo ide biskvit, zatim krema, a na kraju voće po izboru. Pospite desert kakaom i ukrasite svježim voćem.
Desert možete poslužiti odmah, ili ga staviti u hladnjak do posluživanja. Ako se odlučite za hladnu verziju, pustite da se zagrije na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije posluživanja.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti