Zaleđene višnje, šećer i vodu zagrijavati u odgovarajućoj šerpi na jačoj temperaturi. Kad zakuha usitniti štapnim mikserom. Gustin pomiješati sa 4 kašike vode tako da nema grudvica. Zakuhati fil sa gustinom uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Površinu fila prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se prohladi dok pripremite čokoladni galetta fil i ganache. Kad se voćni fil ohladi prebaciti fa u poslastičarsku vrećicu.
U mješavinu hladnog mlijeka i hladnog slatkog vrhnja dodati sadržaj vrećice Galetta pudinga te miksati, prvo najmanjom brzinom, a zatim povećati brzinu miksera i miksati još oko 3 minute i fil je spreman. Prebaciti ga u poslastičarsku plastičnu vrećicu.
Pripremiti četvrtasti kalup za (za hljeb) dimenzija 26.5x9.5x7cm i obložiti ga prozirnom folijom tako da folija sa svih strana prelazi ivice kalupa po nekoliko centimetara.
U mlijeko za natapanje piškota dodati zaslađenu čokoladu u prahu i dobro promiješati.
Za prvi sloj u kalupu pomoću dresir vrećice nanijeti sloj čokoladnog galetta fila. Zatim rasporediti sloj piškota koje smo prethodno kratko natopili u čokoladnom mlijeku. Preko piškota nanijeti sloj voćnog fila sa višnjama. Zatim ponovo sloj čokoladnog fila, pa voćni fil i još jedan čokoladni (ukupno 3 sloja čokoladnog fila i 2 voćnog). Završiti slaganje još jednim slojem piškota nadopljenih u čokoladnom mlijeku. Kolač Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider na hlađenje nekoliko časova.
Ohlađen kolač pažljivo postaviti na podlogu i osloboditi od kalupa i prozirne folije.
U odgovarajućoj šerpici izlomiti čokoladu i preliti slatkim vrhnjem. Zagrijavati na srednjoj temperaturi uz stalno miješanje. Kad se sva čokolada otopi i smjesa postane glatka smaknuti sa šporeta i prohladiti. Preliti preko kolača i
ukrasiti Dr. Oetker kakao mrvicama i listićima mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti