Veče prije pripremiti osnovnu kašu u koju kasnije možete dodavati dodatke po želji i tako formirati razne okuse kaše. U odgovarajućoj staklenoj ili plastičnoj posudi pomiješati ovsene pahuljice, čia sjemenke, whey protein, biljno mlijeko, i dobro promiješati. Dodati i grčki jogurt i sve još jednom promiješati da se dobije jednolična smjesa. Poklopiti i ostaviti u frižider preko noći. Ujutro pripremiti dodatke po želji, ja sam ovaj put radila 3 okusa - cimet-jabuka, kakao-čokolada-lješnjaci i malina-vanilija.
Za kašu sa jabukama i cimetom prvo pripremiti mrvice (crumble) tako što pomiješamo pahuljice, mljevene pahuljice, eritritol, sjeckane orahe i maslac. Rukom zamijesiti pa izmrviti smjesu na pek papir u odgovarajući pleh i peći oko 7 minuta u zagrijanoj rerni na 170st.C. Ohladiti. Jabuku očistiti i isjeckati na kockice. U manjoj šerpici u malo vode dodati jabuku, eritritol i cejlonski cimet. Dinstati oko 5 minuta. Na kraju dodati i 1 kašiku Dr. Oetker arome vanilije.
O odgovarajuću činiju sipati 1/3 osnovne kaše i dodati malo mrvica i cijelu količinu jabuke sa cimetom. Ostatak mrvica čuvati u manjoj teglici sa poklopcem.
Za kašu sa kakaom-čokoladom i lješnjacima u 1/3 osnovne kaše dodati 1.5 kašiku Dr. Oetker kakaoa za kolače i dobro promiješati. Čokoladu naribati, a lješnjake isjeckati. U odgovarajuću posudu rasporediti jedan dio kaše pa posuti dijelom sjeckanih lješnjaka i čokolade, zatim dodati ostatak kaše i ponovo posuti čokoladom i lješnjacima.
Za kašu sa malinama i vanilijom u 1/3 osnovne kaše dodati 2 kašike arome vanilije i promiješati. Kašu rasporediti u posudicu naizmjenično sa zaleđenim ili svježim malinama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti