Prosijte brašno u posudu za miješanje i pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mikserom s nastavcima za tijesto umijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu dok se ne udvostruči volumen.
Tijesto nakon dizanja lagano istucite i oblikujte u krug (promjer 26 cm). Prebacite u prethodno namašćen kalup s oprugom. Žumanjak razmutite s mlijekom i premažite tijesto, zatim pospite crnim kimom. Ostavite da odstoji još 30 minuta
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ohlađeni kruh prerežite vodoravno na pola.
Pomiješajte svježi sir i krem sir. Dodajte mladi luk, papriku, rukolu, peršin. Začinite solju, paprom i limunovim sokom. Odvojite oko 3 žlice nadjeva za dekoraciju.
Na donju polovicu biskvita premažite dio nadjeva (3 žlice), posložite narezane rajčice i krastavce, zatim premažite ostatkom nadjeva. Poklopite drugom polovicom kruha.
Ukrasite tortu cherry rajčicama, rukolom i kriškama krastavaca. Ostatak nadjeva po želji istisnite dekorativno uz pomoć slastičarske vrećice.
Povezani recepti
Kiflice