Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin. Vatrostalnu posudu lagano namastite.
Brašno stavite u posudu za miješanje i pomiješajte sa suhim kvascem. Dodajte preostale sastojke i toplo mlijeko s masnoćom. Miješajte mikserom (nastavci za tijesto) najprije na najnižoj, zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže dok ne udvostruči volumen.
Tijesto lagano pospite brašnom, izvadite iz posude i kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj podlozi. Oblikujte valjak i izrežite na otprilike 12 jednakih komada. Svaki komad oblikujte u kuglicu i položite ih, s glatkom stranom prema gore, u vatrostalnu posudu – ne preblizu. Ostavite na toplom još 20 minuta da se ponovno dignu.
Žumanjak pomiješajte s mlijekom i premažite peciva. Pecite u donjoj trećini pećnice oko 25 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Savjet: Najukusnije su dok su još tople!
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Povezani recepti
Kiflice
Kiflice