Flag

Baršunasti džem od kupina i ogrozda

oko 5 staklenki po 200 ml
60
Voćni džem s finom notom cimeta
Recipe Tips
Ovaj džem možete pripremiti i sa zamrznutim kupinama i ogrozdima. Voće prethodno otopite.
Recipe Tips
Umjesto ogrozda možete upotrijebiti ribizl ili grožđe.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
500 gpasiranih kupina (od otprilike 800 g kupina)
500 gpasiranih ogrozda (od otprilike 1000 g ogrozda)
1 omotDr. Oetker Džemfix Super 3:1
350 gšećera
1 žličicamljevenog cimeta
1

Priprema

Kupine proberite, zgnječite, protisnite kroz sito i izvažite 500 g. Ogrozde operite, očistite, načinite pire, protisnite kroz sito i izvažite 500 g.

2

Postupak

U velikom loncu dobro izmiješajte voćni pire. Džemfix Super najprije promiješajte sa 2 žlice šećera, potom dodajte u voćni pire i dobro promiješajte. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Ovaj džem možete pripremiti i sa zamrznutim kupinama i ogrozdima. Voće prethodno otopite.
  • Umjesto ogrozda možete upotrijebiti ribizl ili grožđe.