Flag

Džem od višanja i borovnica s manje kalorija

oko 6 staklenki po 200 ml
40
Voćni namaz za kruh s višnjama i borovnicama
Recipe Tips
Za probu želiranja stavite 1-2 žličice gotove vrućeg džema na ohlađeni tanjurić. Ukoliko se kod probe želiranja džem ne stvrdne dovoljno, dodajte i dobro izmiješajte ½ omota Dr. Oetker Limunske kiseline, pa onda džem ulijte u staklenke.
Recipe Tips
Ovisno o sezoni za pripremu ovog džema možete upotrijebiti i zamrznuto voće koje ste prethodno odmrznuli.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
500 gvišanja (izvagati nakon čišćenja)
500 gborovnica (izvagati nakon čišćenja)
1 omotDr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije
1

Priprema

Višnje operite, izvadite koštice, prepolovite ih i izvažite 500 g. Proberite borovnice, operite ih i izvažite 500 g.

2

Postupak

Od polovice voća napravite pire. Sve voće u velikom loncu dobro izmiješajte sa želirnim šećerom. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno uklonite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.


1 porcija = 25 g

  • Za probu želiranja stavite 1-2 žličice gotove vrućeg džema na ohlađeni tanjurić. Ukoliko se kod probe želiranja džem ne stvrdne dovoljno, dodajte i dobro izmiješajte ½ omota Dr. Oetker Limunske kiseline, pa onda džem ulijte u staklenke.
  • Ovisno o sezoni za pripremu ovog džema možete upotrijebiti i zamrznuto voće koje ste prethodno odmrznuli.