Flag

Kompot od krušaka s cimetom

oko 7 staklenki po 350 ml
40
Sočan kompot od krušaka s blagom notom cimeta
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Kompot od krušaka s cimetom
1,5 kgkrušaka (izvagati očišćene)
1200 mlvode
400 gšećera
3štapića cimeta
1 vrh nožaDr. Oetker Konzervans
Picture - Dr. Oetker Konzervans
1

Priprema

Kruške ogulite, narežite svaku na četiri komada i svaki komad na ploške. Voće gusto rasporedite po staklenkama. Zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: oko 150 °C

: oko 130 °C


Vodu sa šećerom i štapićima cimeta stavite u lonac i zakuhajte. Kuhajte sve dok se šećer ne otopi. Izvadite štapiće cimeta i umiješajte konzervans. Tekućinom punite staklenke tako da je voće prekriveno. Staklenke zatvorite s poklopcima s navojem (twist off) i stavite u lim za pečenje ili pekač. Ulijte kipuću vodu tako da su staklenke oko 2 cm u vodi. Kalup oprezno stavite na rešetku u pećnici i ukuhajte.

: sredina pećnice

Vrijeme kuhanja: oko 60 Minute