Muffini u ulozi božićnih kuglica

Iznenađenje unutar muffina

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 120 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Muffini u ulozi božićnih kuglica

Za silikonski kalup za lizalice Cake-Pops "Srca i kuglice" 12 komada:

Za kalup za muffine (12 komada):

12 papirnatih kalupa (za muffine)

Sve-u-tijesto 1:

60 g pšeničnog brašna
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
30 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)
1 tuba Dr. Oetker Crvena boja za kolače (za kuglice)

Sve-u-tijesto 2:

275 g pšeničnog brašna
35 g Dr. Oetker Kakao za kolače
125 g šećera
100 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)
300 ml mlijeka
1 omot Dr. Oetker Tradicionalni dodaci za medenjake

Za aprikotiranje:

oko 2 žlice marmelade od marelica

Za ukrašavanje:

oko 300 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
200 g Dr. Oetker Fondant Dekor crveni
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)
Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
Dr. Oetker Dekor roza kristalići

preparation

Priprema

1

Priprema

Položite rešetku iz pećnice na radnu ploču i stavite donju polovicu kalupa za Cake-Pops na nju. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C


2

Sve-u-tijesto 1

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. izradite tijesto. Tijesto napunite u vrećicu za štrcanje i naštrcajte u 12 udubina kalupa (za kuglice). Kalupi trebaju biti napunjeni do ruba. Stavite gornju polovicu kalupa na to i pritisnite. Kalup zajedno s rešetkom stavite u pećnicu.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Izvadite kalup s rešetkom iz pećnice i ostavite da se hladi oko 5 min. Skinite gornji dio kalupa, izvadite kolačiće i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače. Stavite u svaku udubinu kalupa za muffine jedan papirnati kalup. U sredinu svakog kalupa položite po jednu kuglicu.


3

Sve-u-tijesto 2

U posudi izmiješajte sastojke te mikserom (metlicama) na najvećoj brzini oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto napunite u vrećicu za štrcanje i raspodijelite u papirnatim kalupima na kuglicama tijesta. Kalup na rešetki stavite u pećnicu.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Muffine nakon pečenja izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.


4

Aprikotiranje

U lončiću zakuhajte marmeladu pa kistom namažite po muffinima.


5

Ukrašavanje

Od bijelog fondanta odvojite oko 40 g i obojite žutom bojom za kolače. Preostali bijeli i crveni fondant tanko izvaljajte među stranicama razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite oko 12 krugova (oko 9 cm), položite na muffine i pritisnite.


6

Različite dekoracije

Iz izvaljanog bijelog fondanta izrežite snježne pahuljice i položite ih na crvene muffine. Šarenim pismom nacrtajte uzorke ili pruge po muffinima i pospite ukrasima. Različitim pomagalima, npr. čašama s ugraviranim uzorcima, štapićima za modeliranje ili alatima za fondant (sl. 1) utisnite uzorke u fondant na muffinima. Od izvaljanog fondanta narežite oko 2 cm široke trake. Iz traka rupičastim nastavkom (oko 8 mm) izrežite rupice i položite traku uz rub kuglica, eventualno ju zalijepite šarenim pismom.


7

Žuti fondant podijelite na oko 24 komadića veličine koštice trešnje i oblikujte kuglice. 12 kuglica uz rub vilicom utisnite da dobijete krunicu (sl. 2). Ostale kuglice malo spljoštite i npr. velikom slamčicom u sredini izrežite rupicu (sl. 2). Prstene s malo šarenog pisma nalijepite na krunice pa ih kao omče za vješanje zalijepite na muffine. Nekoliko kuglica ukrasite s mini dekor ukrasima.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje