Flag

Panna Cotta s okusom vanilije

2 porcija
15
Klasičan talijanski desert odličnog okusa vanilije
Recipe Tips
Za vegetarijansku verziju panna cotte želatinu zamijenite agar agarom
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Potrebno
2 listićaŽelatine u listićima
1Dr. Oetker Vanilija štapić
50 gšećera
malomalina
2 grančicemente
300 gvrhnja (30% m.m.)
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapić
1

Želatinu stavite u zdjelicu i omekšajte u hladnoj vodi.

2

Mahunu vanilije uzdužno prerežite na pola i sastružite sjemenke. U loncu zagrijte sjemenke i mahunu vanilije s vrhnjem i šećerom. Tekućina ne smije zakuhati.

3

Čvrsto istisnite želatinu i umiješajte u smjesu dok se u potpunosti ne rastopi. Ulijte u dvije čaše (po 200 ml) i ostavite da se hladi oko 4 sata.

4

Odaberite lijepe maline. Operite melisu i otresite da se osuši. Ukrasite ohlađenu panna cottu malinama i mentom.

  • Za vegetarijansku verziju panna cotte želatinu zamijenite agar agarom