Flag

Slatki pingvini

18 - 20 komada
95
Slatki keksi u obliku pingvina
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
150 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
50 gmekog maslaca ili margarina
1jaje (veličine M)
50 gDr. Oetker Lješnjak krokant
Za ukrašavanje
oko 150 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
Dr. Oetker Crna boja za kolače
150 gšećera u prahu
oko 2 žlicevode
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Žuta boja za kolače
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) najprije kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto spljoštite, omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 30 minuta u hladnjak.

2

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno ½ cm. Kalupom za kekse ili nožem izrežite ovalne kekse približnih dimenzija 8 x 6 cm, stavite ih na lim za pečenje i pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje te kalupom za kekse ili nožem izrežite 12 manjih ovalnih krugova (oko 3,5 x 5,5 cm). Pomiješajte crvenu i žutu boju za kolače tako da dobijete narančastu boju te ostatak fondanta obojite dobivenom bojom. Odvojite oko 36 komadića veličine koštice trešnje; prvo oblikujte u kuglice, a potom u ravne kapljice.

5

Šećer u prahu i vodu pomiješajte u gust preljev. Polovicu preljeva prema uputama na omotu obojite crnom bojom za kolače i premažite 12 ovalnih keksa. Manje ovalne krugove od fondanta nalijepite na crne ovalne kekse tako da izgledaju poput trbuha. Svakom pingvinu utisnite dvije kapljice kao stopala i 1 kapljicu kao kljun. Po potrebi ih zalijepite šećernim preljevom. Od bijelog i crnog fondanta izradite oči te ih zalijepite na predviđeno mjesto. Preostale ovalne kekse premažite bijelim preljevom i ostavite ih da se stvrdnu. Poslužite ih kao sante leda uz pingvine.

  • Keksi se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko 2 tjedna.