Flag

Tiramisu s likerom od jaja

oko 6 porcija
40
Zahvaljujući likeru od jaja ovaj klasični desert je nešto posebno, a priprema se brzo i jednostavno
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za namakanje
75 - 100 mlespressa (ili jake kave)
1 žlicašećera
100 mllikera od jaja
oko 100 gpiškota
Krema
1 pakiranjeDr. Oetker Tiramisu kreme
300 mlmlijeka (hladnog)
50 mllikera od jaja
Ukrašavanje
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
čokoladna jaja
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Za namakanje pomiješajte espresso sa šećerom i likerom od jaja. Piškote krupno usitnite.

2

Krema

Mlijeko, liker od jaja i prah za kremu pomiješajte u posudi koju prethodno isperite vrućom vodom. Mikserom (metlicama) izmiješajte sve kratko na najnižoj brzini, a potom miješajte 3 minute na najvišoj brzini.
 

3

Slaganje slojeva

Polovicu piškota raspodijelite na šest čaša, pospite s polovicom mješavine kave i likera od jaja i prekrijte polovicom tiramisu kreme. Ostale sastojke slažite u redovima istim redoslijedom. Tiramisu s likerom od jaja držite prekriven folijom za čuvanje svježine u hladnjaku i ostavite da stoji najmanje 2 sata.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja kremu pospite kakaom i ukrasite s nekoliko cijelih ili prepolovljenih uskrsnih jaja.