Tiramisu s likerom od jaja

Zahvaljujući likeru od jaja ovaj klasični desert je nešto posebno, a priprema se brzo i jednostavno

oko 6 porcija

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tiramisu s likerom od jaja

Za namakanje:

75 - 100 ml espressa (ili jake kave)
1 žlica šećera
100 ml likera od jaja
oko 100 g piškota

Krema:

1 pakiranje Dr. Oetker Tiramisu kreme
300 ml mlijeka (hladnog)
50 ml likera od jaja

Ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Kakaa za kolače
čokoladna jaja

preparation

Priprema

1

Priprema

Za namakanje pomiješajte espresso sa šećerom i likerom od jaja. Piškote krupno usitnite.

2

Krema

Mlijeko, liker od jaja i prah za kremu pomiješajte u posudi koju prethodno isperite vrućom vodom. Mikserom (metlicama) izmiješajte sve kratko na najnižoj brzini, a potom miješajte 3 minute na najvišoj brzini.
 

3

Slaganje slojeva

Polovicu piškota raspodijelite na šest čaša, pospite s polovicom mješavine kave i likera od jaja i prekrijte polovicom tiramisu kreme. Ostale sastojke slažite u redovima istim redoslijedom. Tiramisu s likerom od jaja držite prekriven folijom za čuvanje svježine u hladnjaku i ostavite da stoji najmanje 2 sata.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja kremu pospite kakaom i ukrasite s nekoliko cijelih ili prepolovljenih uskrsnih jaja.

Tiramisu možete pripremiti i s keksima cantuccini.
Krema se posebno dobro može raspodijeliti vrećicom za ukrašavanje ili vrećicom za zamrzavanje.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje