Od ukupne količine hladnog mlijeka odvojiti 1 dl i pomiješati sa pudingom i šećerom u smjesu bez grudvica. Ostatak mlijeka zagrijavati u odgovarajućoj šerpi. Puding zakuhati u vrelom mlijeku uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Smaknuti sa šporeta i nakon par minuta dodati grčki jogurt I dobro promiješati. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. U hladan fil dodati omekšali maslac (sobne temperature) i izmiksati u glatku smjesu.
Pripremiti okrugli pleh d=27 cm (kalup za mekane krostate i tartove, onaj sa udubljenjem, pogledati slike pripreme). Obložiti dno pleha pek papirom, a ivice premazati masnoćom. Rernu uključiti na 160 °C da se zagrijava.
Otopiti maslac i čokoladu na laganoj vatri i ostaviti sa strane.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i prvo izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim u drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom nekoliko minuta dok smjesa ne posvijetli.
Dodati otopljeni maslac i čokoladu i promiješati. U tu smjesu dodati prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodati i čokoladno mlijeko. Na kraju lagano špatulom umiješati i snijeg od bjelanjaka. Ravnomjerno rasporediti u pripremljen pleh i poravnati.
Biskvit peći na 160 °C oko 20 minuta.
Pečen biskvit izvaditi iz rerne i nakon 5-10 minuta prevrnuti ga na tanjir za posluživanje i odvojiti papir na kome se pekao. Kad se biskvit prohladi pomoću kuhinjskog kista natopiti ga toplim čokoladnim mlijekom.
Na biskvit ravnomjerno nanijeti pripremljen fil sa čokoladnim banana pudingom i poravnati.
Preko rasporediti svježe kupine i posuti Dr. Oetker kakao mrvicama. Ukrasiti svježim listićima mente.
Kolač rashladiti u frižideru prije rezanja i serviranja.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti