
150 g integralnog müslija sameljite u brašno (iz smjese izdvojite grožđice), a 50 g ostavite u izvornom obliku. Mljeveni i obični müsli u odgovarajućoj posudi pomiješajte sa hladnim maslacem izrezanim na kockice i šećerom. Zamijesite rukom mrvičastu smjesu i ostavite u hladnjaku dok pripremite voće.
Šljive operite, očistite od koštica i izrežite na manje komadiće. Pomiješajte ih sa šećerom, rum šećerom i gustinom.
Crumble možete pripremati u jednoj većoj vatrostalnoj posudi ili u više manjih. 
 U posudice prvo usipajte sloj voća, a preko rasporedite i sloj mrvica. Na kraju posuti i listićima badema.
  
 Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C 40-45 min u zavisnosti od rerne.
  
 Pečen crumble prohladiti 15 minuta i poslužiti uz kuglu sladoleda.
  
Povezani recepti

Deserti

Deserti

Deserti