Zagrijte pećnicu na 180 °C (160 °C s ventilatorom). Obložite kvadratni lim za pečenje (20 × 20 cm) papirom za pečenje. U sojino mlijeko dodajte limunov sok, promiješajte i ostavite par minuta da se zgusne.
Kokosovo ulje i 100 g tamne čokolade otopite na pari (u posudi iznad blago kipuće vode). Miješajte dok se sve ne rastopi i ostavite da se malo ohladi.
U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i šećer.
U suhe sastojke umiješajte otopljenu čokoladnu smjesu, zatim dodajte sojino mlijeko s limunom i ekstrakt vanilije. Miješajte samo dok se sve ne poveže.
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte i po vrhu pospite nasjeckanu čokoladu. Pecite 30–35 minuta – sredina smije biti lagano „drhtava“, ali rubovi čvrsti. Brownie će se dodatno stisnuti dok se hladi.
Ostavite da se potpuno ohladi u kalupu. Izvadite i narežite na 9 komada.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti