Ako radite sa zamrznutim lisnatim tijestom prethodno je potrebno da ga odledite., a zatim razvaljate na pek papiru na pravougaonik 23x26 cm. Tijesto izrezati na 9 pravilnih pravougaonika. Zarezati unutrašnjost oštrim nožem (pogledati slike pripreme. Žumanjak umutiti sa malo slatkog vrhnja i premazati lisnato tijesto. Posipati svaki pravougaonik sa malo kristal šećera, a po ivicama i Dr. Oetker badem listićima. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 210°C oko 15 minuta. Pečeno lisnato tijesto kašičicom pritisnuti na sredini kako bi napravili mjesto za fil.
Maline i borovnice oprati. Od dijela voća opciono možete pripremiti voćni sos. Odvojiti 50+50g malina i borovnica u odgovarajuću šerpicu i dodati im šećer i 50 ml vode. Zagrijavati na šporetu, usitniti štapnim mikserom i po želji procijediti. Gustin pomiješati sa 3 kašike vode i zakuhati sa voćem dok se smjesa ne zgusne. Smaknuti sa šporeta i prohladiti.
U hladnu mješavinu mlijeka I sltakog vrhnja dodati Galetta krem puding i aromu vanilije. Miksati prvo najmanjom brzinom miksera, a zatim povećati na maksimum i miksati oko 1-2 minuta dok se ne dobije čvrt fil. Fil prebaciti u dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
Filovati lisnate pravougaonike na sredini. Rasporediti preko fila svježe voće i voćni sos. Posipati šećerom u prahu i ukrasiti listićima mente i po želji lavandom.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti