Zagrijte pećnicu na 180 °C (ventilatorska: 160 °C). Kalup obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte preostale sastojke i miksajte najprije kratko na niskoj, pa 2 minute na visokoj brzini dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte u kalup i pecite u donjoj trećini pećnice oko 40 minuta.
Ohladite biskvit, skinite papir za pečenje i prerežite ga vodoravno na tri jednaka sloja. Prvi sloj stavite na pladanj i premažite s 2 žlice džema.
U vrhnje dodajte mješavinu šećera, vanilin šećera, kakaa i kremfixa te sve zajedno umutite u čvrsti šlag. Trećinu kreme namažite na prvi sloj torte. Ponovite isto s preostala dva sloja, slažući tortu u visinu.
Tanko premažite vanjske stranice torte ostatkom kreme kako biste postigli nježan, rustikalan izgled. Zatim je stavite u hladnjak na najmanje 2 sata kako bi se lijepo stisnula. Prije posluživanja tortu ukrasite svježim bobičastim voćem i listićima mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti