Na podlogu za tortu postavite obruč i namjestite ga na promjer od 24 cm. Unutarnju stranu obruča obložite acetatnom folijom kako bi se torta lakše odvojila.
Kekse usitnite u blenderu ili ih zdrobite u vrećici valjkom. Dobivene mrvice pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu istresite u pripremljeni model, dobro je utisnite i poravnajte tako da dobijete ravnomjernu podlogu.
U zdjelici pomiješajte 100 ml mlijeka s praškom za puding. Preostalih 400 ml mlijeka zakuhajte pa u njega umiješajte pripremljenu smjesu, šećer i vanilin šećer. Kuhajte dok se puding ne zgusne, zatim maknite s vatre. U još topli puding umiješajte krem sir i dobro promiješajte da dobijete glatku kremu.
Kremu prelijte preko podloge od keksa, poravnajte i pospite sjeckanim pistacijama. Tortu stavite u hladnjak na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći, kako bi se dobro stegla i razvila puni okus.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti