Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postepeno dodavati šećer. Kada se dobije čvrst snijeg, dodati preostale sastojke i lagano umiješati kuhačom. Smjesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje (blago premazan uljem) i peći u prethodno zagrijanoj rerni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, a zatim izrezati pomoću kalupa za tortu prečnika 26 cm.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Žumanjke i navedene sastojke umutiti mikserom, pa dodati malo hladnog mlijeka. Zatim polako dolijevati vrelo mlijeko uz stalno miješanje. Kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu dodati prethodno umućen maslac sa šećerom u prahu i sve zajedno dobro izmiksati.
Biskvit preliti mlijekom, a zatim poredati jagode uz rub kalupa obloženog acetatnom folijom (može i masni papir). Dodati dio kreme, zatim narezane jagode, pa ponoviti postupak. Tortu ostaviti u frižideru da se hladi nekoliko sati.
Preliv pripremite prema uputstvu s pakovanja, zatim ga prelijte preko torte i ukrasite bijelom čokoladom i svježim jagodama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti