Otopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Višnje ocijedite kroz sito i sačuvajte tekućinu. Lim za pečenje namastite. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
U zdjeli za miksanje umutite jaja i vruću vodu mikserom (s metlicama) na najjačoj brzini oko 1 minutu dok ne postane pjenasto. Postupno dodajte šećer pomiješan s vanilin šećerom i miksajte još oko 2 minute.
Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijte i lagano umiješajte na najmanjoj brzini. Dodajte otopljeni maslac i kratko promiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pripremljenom limu (možete staviti presavijenu traku aluminijske folije uz rub ako nemate visoki rub na limu). Pecite u sredini pećnice.
Ostavite biskvit da se ohladi na rešetki.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Pomiješajte 100 ml višnjevca s 100 ml sačuvane tekućine od višanja. Tom tekućinom ravnomjerno prelijte biskvit.
Odvojite otprilike 175 g višanja za ukrašavanje. U loncu pomiješajte prašak za preljev s šećerom, pa dodajte 600 ml sačuvane tekućine i dobro promiješajte. Zagrijavajte uz miješanje dok ne zakipi. Umiješajte ostatak višanja i ravnomjerno rasporedite po biskvitu.
Hladno slatko vrhnje miksajte s učvršćivačem za šlag i vanilin šećerom dok ne postane gotovo čvrsto. Dodajte višnjevac i miksajte dok šlag ne postane čvrst. Ravnomjerno ga rasporedite po sloju od višanja.
Tamnu čokoladu naribajte izravno na šlag pomoću nožića ili gulilice za povrće. Na vrh stavite sačuvane višnje. Tortu čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti