Pripremiti desertne čaše željene veličine (od1.5-2.5dl) ili četvrtasti pleh dimenzija 27x10 cm.
U odgovarajućoj posudi miksati smjesu za tiramisu i 3.5. dl hladnog mlijeka. Miskati prvo najmanjom brzinom, a zatim povećati brzinu miksera na maksimum i miksati oko 3-4 minuta. Dodati i krem od pistacija i izmiksati srednjom brzinom miksera. Kremu prebaciti u poslastičarsku plastičnu vrećicu i odrezati vrh.
U odgovarajućoj zdjelici pomiješati 1 dl mlijeka, 1 dl likera od pistacija i 2 vanilin šećera. Promiješati kašičicom dok se vanilin šećer ne otopi.
Jagode oprati, očistiti i prerezati na polovine (preporučuju se manje jagode za bolji estetski dojam).
U desertne čaše rasporediti tanak sloj tiramisu kreme sa pistacijama. Zatim po unutrašnjem obodu čaše rasporediti polovine jagoda. Preko kreme rasporediti komadiće piškota kratko natopljenih u mješavini mlijeka, likera i vanilin šećera. Preko piškota posuti nasjeckane pistacije. Sve ponoviti u još jednom sloju tiramisu krema-natopljenje piškote-sjeckane jagode-pistacije. Zvršiti tankim slojem tiramisu kreme.
Kolač rashladiti nekoliko sati u frižideru, a prije serviranja posuti pistacijama i ukrasiti svježim jagodama, komadićem piškote, listićima mente i zovinim cvjetićima.
Prijatno!
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti