Zagrijte pećnicu i dobro premažite kalup za kuglof (Ø 22 cm).
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu i miješajte 2 minute, dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
Smjesu podijelite na pola. U jednu polovicu umiješajte matcha čaj i kurkumu.
U kalup naizmjenično ulijevajte svijetlo i zeleno tijesto.
Vilicom lagano promiješajte kako biste dobili mramorni uzorak.
Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Nakon pečenja ostavite kuglof 10 minuta u kalupu na rešetki za hlađenje, a zatim ga preokrenite na rešetku ili tanjur i pažljivo izvadite iz kalupa.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 70 Minute
Za ukrašavanje prosijte šećer u prahu u zdjelu i pomiješajte s javorovim sirupom. Žlicom prelijte glazuru preko kuglofa tako da se slijeva niz strane. Na kraju lagano pospite matcha čajem i ostavite nekoliko minuta da se glazura stisne prije posluživanja.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti