Flag

Džem od jagoda i ogrozda

oko 6 staklenki po 200 ml
40
Zanimljivi džem koji će okusom i izgledom zadovoljiti sve sladokusce
Recipe Tips
Umjesto ogrozda možete upotrijebiti ribizl ili grožđe.
Recipe Tips
Također možete najprije skuhati džem od ogrozda, a poslije toga džem od jagoda.
Recipe Tips
Umjesto Džemfixa Extra 2:1 i 500 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
500 gjagoda (izvagati pripremljene)
oko 1 kgogrozda
1 omotDr. Oetker Finesse korica naranče
1 omotDr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 gšećera
1

Priprema

Jagode operite, očistite, izradite od njih pire i izvažite 500 g. Ogrozde operite, očistite, izradite pire, protisnite kroz sito i izvažite 500 g.


Postupak

Najprije stavite jagode u lonac i dobro izmiješajte s 1/2 omota Finesse arome, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se hladi najmanje 35 min. Za pripremu džema od ogrozda, kuhajte isto kao i u pripremi džema od jagoda s Finesse aromom, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Pažljivo ulijte u staklenke. Staklenke odmah zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®).

  • Umjesto ogrozda možete upotrijebiti ribizl ili grožđe.
  • Također možete najprije skuhati džem od ogrozda, a poslije toga džem od jagoda.
  • Umjesto Džemfixa Extra 2:1 i 500 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1.