
Maslac pjenasto izmiješajte s šećerom u prahu, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Zatim postupno dodajte žumanjak i jaja.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, prosijte ih i lagano umiješajte u smjesu pomoću kuhače dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu s ravnim nastavkom srednje veličine.
Na lim obložen papirom za pečenje istisnite male krugove promjera oko 3 cm za Polo keksiće, te štapiće duge oko 5 cm za Nero kekse.
Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice:
Gornji/donji grijač: 170 °C
Ventilatorska pećnica: 150 °C
Vrijeme pečenja: oko 10 minuta
Ohlađene keksiće spajajte po dva pekmezom od jagoda.
Čokoladu za kuhanje nasjeckajte i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Po želji dodajte žličicu ulja kako bi čokolada bila glađa i sjajnija.
Kekse Nero ukoso umočite u otopljenu čokoladu, a za Polo keksiće pomoću male vrećice za ukrašavanje napravite tanke linije u obliku mrežice.
Ostavite da se čokolada potpuno stvrdne.
Povezani recepti

Deserti

Deserti

Deserti