Prvo pripremiti karamelizovane breskve. U odgovarajuću šerpu rasporediti šećer. Četiri breskve oprati, oljuštiti i ukloniti koštice. Breskve isjeckati na srednje krupne komade i rasporediti preko šećera. Staviti sve na srednje jaku vatru i kad se šećer otopi, a smjesa zavri, smanjiti temperaturu i lagano kuhati dok se tečnost ne redukuje i blago karamelizuje. Na kraju dodati cimet šećer i promiješati. Smaknuti sa šporeta i prohladiti.
Preostale 4 breskve oprati, oljuštiti, otkoštiti i isjeckati na srednje krupne komade.
Dr. Oetker šlag dodati u odgovarajuću posudu u hladno mlijeko i miksati nekoliko minuta dok ne dobijete čvrst i kremast šlag. Dodati i mascarpone sir i sve još jednom sjediniti mikserom.
Puslice izmrviti rukom.
U desertne čaše po želji na dno prvo rasporediti izmrvljene puslice i Dr. Oetker badem listiće, zatim pomoću dresir vrećice nanijeti sloj kreme sa šlagom i mascarpone sirom, preko rasporediti sloj svježih bresaka, a zatim ponoviti slojeve sa puslicama i bademima i šlagom i sirom. Završni sloj su karamelizovane breskve. Deset možete poslužiti odmah ili po želji prethodno rashaditi u frižideru.
Prije serviranja ukrasiti cijelim puslicama i listićima svježe mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti