
U hladnu mješavinu mlijeka i sltakog vrhnja dodati Galetta krem puding i šećer. Miksati prvo najmanjom brzinom miksera, a zatim povećati na maksimum i miksati oko 1-2 minuta,  zatim dodati i mascarpone sir i 2 vrećice Dr. Oetker Finesse arome bourbon vanilije. Miksati još minut, dva da se dobije čvrsti kremasti fil.
  
 Fil podijeliti na 2 jednaka dijela, pa u jedan dio dodati maline i izmiksati. 
  
 Kreme prebaciti u jednokratne dresir vrećice.
Maline, 50 ml vode i šećer zagrijavati u odgovarajućoj šerpi na šporetu. Gustin pomiješati sa 3 kašike vode i zakuhati sa vrelim voćem dok se smjesa ne zgusne. Smaknuti sa šporeta i dodati 2 vrećice vanillin šećera i promiješati. 
  
 U pripremljene desertne čaše na dno prvo rasporediti sloj Dr. Oetker Vitalis Crunchy Plus Muesli, okus med-badem (po želji muesli malo usitniti rukom). Preko odmah rasporediti sloj još toplog voća. Na prohlađeno voće rasporediti prvo sloj bijele vanilija-maskarpone kreme, a zatim i kreme sa malinama.
  
 Ukrasiti voćnim filom, svježim voćem, usitnjenim muslijem i svježim listovima mente.
  
 Rashladiti nekoliko časova u frižideru i poslužiti.
Povezani recepti

Deserti

Deserti

Deserti