U hladnu mješavinu mlijeka i sltakog vrhnja dodati Galetta krem puding i šećer. Miksati prvo najmanjom brzinom miksera, a zatim povećati na maksimum i miksati oko 1-2 minuta, zatim dodati i mascarpone sir i 2 vrećice Dr. Oetker Finesse arome bourbon vanilije. Miksati još minut, dva da se dobije čvrsti kremasti fil.
Fil podijeliti na 2 jednaka dijela, pa u jedan dio dodati maline i izmiksati.
Kreme prebaciti u jednokratne dresir vrećice.
Maline, 50 ml vode i šećer zagrijavati u odgovarajućoj šerpi na šporetu. Gustin pomiješati sa 3 kašike vode i zakuhati sa vrelim voćem dok se smjesa ne zgusne. Smaknuti sa šporeta i dodati 2 vrećice vanillin šećera i promiješati.
U pripremljene desertne čaše na dno prvo rasporediti sloj Dr. Oetker Vitalis Crunchy Plus Muesli, okus med-badem (po želji muesli malo usitniti rukom). Preko odmah rasporediti sloj još toplog voća. Na prohlađeno voće rasporediti prvo sloj bijele vanilija-maskarpone kreme, a zatim i kreme sa malinama.
Ukrasiti voćnim filom, svježim voćem, usitnjenim muslijem i svježim listovima mente.
Rashladiti nekoliko časova u frižideru i poslužiti.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti