Najprije iscijedite naranče i odmjerite 500 ml soka. Staklenke i njihove poklopce (Twist-off) temeljito operite, a zatim ih prokuhajte ili prelijte vrlo vrućom vodom kako biste ih sterilizirali i pripremili za punjenje.
U velikom loncu sjedinite sok od naranče, Prosecco i Aperol® te dodajte želirajući šećer. Smjesu polako zagrijavajte uz stalno miješanje sve dok ne zavrije, a zatim kuhajte najmanje tri minute uz jako ključanje, neprestano miješajući. Kako biste provjerili gustoću, napravite probu želiranja – stavite jednu do dvije žličice vruće smjese na tanjurić i pričekajte da se ohladi. Ako se ne stvrdne, nastavite kuhati još jednu minutu i ponovite provjeru.
Ako se na površini stvorila pjena, uklonite je žlicom. Još vruću marmeladu ulijte u pripremljene staklenke do samog vrha, odmah ih zatvorite čvrsto poklopcem i ostavite da se polako ohlade na sobnoj temperaturi.
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica