
Zrnasti sir izmiksati u sjecku ili blenderu do glatke teksture. Brašno i prašak za pecivo prosijati u odgovarajuću posudu i pomiješati. Dodati so i sir i zamijesiti kompaktno tijesto srednje čvrstine (do malo veće u odnosu na tijesta sa kvascem koja nadolaze). Formiranu kuglu tijesta umotati u prozirnu foliju i ostaviti oko 15 minuta u frižider da odmori.
 Za to vrijeme pripremiti pleh za pečenje i obložiti pek papirom. 
 Nakon kratkog odmaranja, tijesto podijeliti na 3-4 jednaka dijela i formirati bagels na karakterističan način (pogledati slike pripreme) i rasporediti u pleh.
 Umutiti jaje i premazati peciva pomoću kuhinjskog kista. Posipati mješavinom sjemenki.
 Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 17 minuta ili dok tijesto ne dobije finu boju (prilagodite pečenje vašoj rereni).
 Peciva koristiti za sendviče ili po želji.
 Prijatno!
 Kalorijske i nutritivne vrijednosti po komadu (ukupno 3 kokmada od cca 125-130g):
 -Kalorije: cca 280 kcal
 -Proteini: cca 17g
 -Ugljeni hidrati: cca 40g
 -Masti: cca 4.5g 
 -Vlakna: cca 2g 
  
 *(vrijednosti se mijenjaju u zavisnosti koji sir koristite, količinu sjemenki ili vrstu brašna)
Povezani recepti

Kruh

Kruh

Kruh