Savjeti za bojanje jaja

Koja su jaja najprikladnija za bojanje? Koje prirodne boje postoje? Bojanje jaja na jednostavan način! Na ovoj stranici saželi smo najvažnije savjete za bojanje uskrsnih pisanica. Bojanje jaja vrlo je jednostavno, a zabavno je velikima i malima – uvjerite se sami!

Na što valja obratiti pozornost prilikom bojanja jaja:

  • Jaja iz eko-uzgoja uzgoja imaju deblju ljusku, pa su stoga posebno pogodna za bojanje.

 

  • Svježinu jaja možete vrlo jednostavno provjeriti. Stavite jaje u posudu s hladnom vodom.  Svježa jaja ostat će na dnu posude. Nešto manje svježa, ali još uvijek upotrebljiva jaja okrenut će se jednim krajem malo prema gore. Jaja koja će se uzdići na površinu više ne biste trebali upotrebljavati.

 

  • Jaja prije bojanja treba temeljito oprati vodom kojoj ste dodali ocat. Tako će bolje upiti boju.

 

  • Kako jaja tijekom kuhanja i bojanja ne bi pukla, treba ih ranije izvaditi iz hladnjaka. Jaja bi trebala imati sobnu temperaturu. Stavite ih u hladnu vodu, pustite vodu da zakuha, ali potom smanjite vatru.

 

  • Napukla jaja neće se rasprsnuti tijekom kuhanja ako ih prethodno omotate aluminijskom folijom.

 

  • Za bojanje ljuske jajeta, bojite Dr. Oetker Bojama za jaja koje dolaze u 5 boja; žuta, zelena, plava, crvena i narančasta.

 

  • Ukoliko bojite prirodnim bojama, prijedlozi prirodnih boja su: čaj u vrećici, ljuske luka, cikla i mrkva, sok od malina i tamnog bobičastog voća, maslačak i špinat.

 

  • Jaja obojena ljuskom luka poprimit će lijepu, crvenkasto-smeđu boju. Uzmite punu šaku ljuski luka i kuhajte ih 20 minuta u pola litre vode. Dodajte sirova jaja i kuhajte ih u tekućini. Bijela jaja najbolje poprimaju smeđu boju, no, obojiti se mogu i smeđa jaja. Provjerite nekoliko puta jesu li jaja poprimila boju koju želite.

 

  • Jaja će imati lijep uzorak ako ih prije bojanja navlažite i na njih položite lišće ili travu. Odrežite najlonsku čarapu i omotajte jaje, zavežite čvorom. Stavite čarapu s jajetom u obojenu tekućinu. Mjesta na kojima lišće i trava dodiruju jaje ostat će svjetlija i dat će lijep uzorak.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje