Slaganje salveta

Pokazat ćemo vam način na koji salvete sami možete slagati u lijepe oblike. Objasnit ćemo vam korak po korak pomoću slika kako složiti tri različita oblika. Pogledajte sami!

Salveta u obliku artičoke

1

Za slaganje salvete u oblik artičoke najprije rastvorite cijelu salvetu, a potom svaki kut preklopite u sredinu, tako da dobijete mali kvadrat.

2

Zatim okrenite kvadrat kako biste ponovili postupak opisan u koraku 1. Preklopite svaki kut prema sredini.

3

U zadnjem koraku oprezno dolje pri vrhu izvucite krajeve koje ste na početku preklopili. Nastat će malo udubljenje. Ponovite taj korak sa svakim vrhom. Artičoka je gotova u tren oka.

Salveta u obliku uskrsnog zeca

1

Slaganje salvete u obliku uskrsnog zeca zahtijeva malo umijeća. Na početku rastvorite salvetu do kraja i preklopite po uzdužnoj strani za jednu trećinu.

2

Sada salvetu lagano preklopite okomito po sredini. Taj preklop služi samo za orijentaciju. Potom desni gornji rub preklopite u pomoćni preklop u sredinu. Ponovite korak lijevom stranom. Zatim preklopite lijevi donji kut ponovno gore prema središnjoj liniji (vidi korak 6). Ponovite taj korak i na desnoj strani.

3

Okrenite sada salvetu i preklopite donji kut prema gore.

4

Uzmite salvetu oprezno u ruke i pokušajte donji desni kut oprezno utaknuti u mali džepić lijevog donjeg kuta. Ako ne drži, salvetu možete dodatno učvrstiti pribadačom ili manjom uredskom spajalicom. Oblikujte uši i po želji nacrtajte oči.

Salveta u obliku tulipana

1

Rastvorite salvetu do kraja. Potom preklopite kut prema kutu na suprotnoj strani, tako da dobijete trokut. Potom preklopite lijevi kut prema kutu u sredini.

2

Korak 3 ponovite s desnim kutom. Preklopite sada donji  kut oko 2 cm prema gore, kao što je prikazano na slici (korak 5). Ponovite taj korak (vidi korak 6).

3

Pokušajte donji lijevi kut utaknuti u mali džepić donjeg desnog kuta. Ako ne drži, salvetu možete dodatno učvrstiti pribadačom ili manjom uredskom spajalicom. Na kraju lagano savijte dva vrha s prednje strane i oprezno ih utaknite u donji preklopni džepić. Tulipan je sada gotov.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje